Wat we doen

Ladies’ Circle Alkmaar is onderdeel van een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto Vriendschap en Service zetten wij wij ons in voor ondersteuning van goede doelen. Lokaal, nationaal en internationaal. Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten.

We komen gemiddeld een keer per maand bij elkaar en het houden van vergaderingen wordt afgewisseld met gezellige bijeenkomsten. In het begin van het jaar wordt het altijd succesvolle running diner gehouden, die wordt afgesloten met een gezellige borrel. Daarnaast worden ook geregeld excursies en activiteiten georganiseerd.

Minimaal één keer per jaar komen alle ladies bijeen op de landelijke algemene ledenvergadering.

Geschiedenis

Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975.

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot 73, verspreid over heel Nederland.

Ladies’ Circle kent een maximum leeftijd van 45 jaar en verjongt en vernieuwt daardoor voortdurend. Aansluiting bij Ladies’ Circle vindt plaats op uitnodiging van een lokale Circle of door lidmaatschap van een nieuw op te richten Circle. Heb je vragen over lidmaatschap van onze Ladies’ Circle? Stuur ons dan gerust een bericht lc06@lcnl.nl.

Bestuur

Het bestuur van 2020-2021 bestaat  uit drie Ladies:

Kristel: Voorzitter

Jolijn: Secretaris

Hanneke: Penningmeester

Motto 2020/21

Het motto van dit jaar is:

Verbonden in Vertrouwen en Vriendschap

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Alkmaar of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc06alkmaar@gmail.com

    Foto's