Wat we doen

Ladies’ Circle Alkmaar is onderdeel van een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto Vriendschap en Service zetten wij wij ons in voor ondersteuning van goede doelen. Lokaal, nationaal en internationaal. Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten.

We komen gemiddeld een keer per maand bij elkaar en het houden van vergaderingen wordt afgewisseld met gezellige bijeenkomsten. In het begin van het jaar wordt het altijd succesvolle running diner gehouden, die wordt afgesloten met een gezellige borrel. Daarnaast worden ook geregeld excursies en activiteiten georganiseerd.

Minimaal één keer per jaar komen alle ladies bijeen op de landelijke algemene ledenvergadering.

Geschiedenis

Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975.

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot 73, verspreid over heel Nederland.

Ladies’ Circle kent een maximum leeftijd van 45 jaar en verjongt en vernieuwt daardoor voortdurend. Aansluiting bij Ladies’ Circle vindt plaats op uitnodiging van een lokale Circle of door lidmaatschap van een nieuw op te richten Circle. Heb je vragen over lidmaatschap van onze Ladies’ Circle? Stuur ons dan gerust een bericht lc06@lcnl.nl.

Bestuur

Het bestuur van 2022-2023 bestaat  uit drie Ladies:

Jolijn: Voorzitter

Cathelijne: Secretaris

Myriel: Penningmeester

Motto 2022/ 2023

Het motto van dit jaar is:

“Harmonie brengt Balans”

Jolijn Tavenier-Deben

Mijn naam is Jolijn Tavenier-Deben. Al 16 jaar getrouwd met René, 3 prachtige kinderen en een labrador. Als echte kaaskop woon ik inmiddels in Koedijk, maar wel nog in de gemeente Alkmaar… haha.

Ik ben werkzaam in het Noordwest Ziekenhuis, en wel op locatie Alkmaar, als klinisch fysio-manueel therapeut.

Ook geef ik twee keer per week schaatsles op de Meent in Alkmaar.

Mijn hobby’s zijn dan ook o.a. schaatsen, sporten, fotografie en koken.

De Ladies Circle heeft mij nieuwe vriendschappen gebracht en heeft mij als persoon verder ontwikkelt. Maar de goede doelen en of acties waar we ons ieder jaar voor inzetten zorgt ervoor dat we een ontzettend waardevolle stichting zijn en we maatschappelijk ons steentje bijdragen, wat uiteraard veel voldoening geeft. Ik krijg er altijd weer energie van.

Cathelijne Geervliet-Verhoeven (1979)

Werkzaam als freelance communicatieadviseur en projectleider voor zorgorganisaties. Getrouwd met Pieter en moeder van Philippine (12), Julius (10) en Hidde (1). Veel tijd gaat op aan mijn gezin en werk. De tijd die overblijft besteed ik graag aan reizen en sporten. En mijn liefde voor Frankrijk, de Franse taal, ons Franse huis en het ontdekken van andere mooie stekjes.

De Ladies Circle is voor mij vriendschap en verbinding. Nieuwe mensen ontmoeten, aandacht voor de andere kant van de maatschappij, waar we in de dagelijkse hectiek te weinig bij stilstaan, en met een goede doelen acties waarde toevoegen. Verbinden met elkaar en verbinden met mensen die soms wat extra liefde & support kunnen gebruiken.

Myriel Buse (1984)

Werkzaam als piloot bij de KLM.

Het liefst ben ik op pad met mijn gezin. Leuke dingen doen en nieuwe dingen ontdekken, of gewoon lekker een dag samen thuis. Ik sport graag, ga graag op reis (ook buiten het werk om) en hou van zeilen.

Wat mij inspireert bij de Ladies Circle is dat iedereen met zijn eigen talent een bijdrage kan leveren aan de Circle die wij zijn. Behulpzaam voor mensen die wel wat hulp of steun kunnen gebruiken. En dan niet alleen met het inzamelen van geld, maar ook hands-on acties.

Anne Frederique Biewinga (1977)

Verantwoordelijk voor “Global Strategy & Innovation” bij Just Eat Takeaway.

Ik ben dol op mijn gezin en mijn werk, en daar besteed ik dan ook mijn meeste tijd aan. Verder probeer ik een paar keer per week te sporten en heb mijn PPL en vlieg dan ook regelmatig in het weekend.

Wat me zo aanspreekt aan de Lady Circle is dat het je nieuwe vriendschappen brengt. Iedereen is anders, maar samen zijn we de Circle!

Samen kijken we wat we voor de maatschappij kunnen doen. En dat begint vaak al met iets kleins dichtbij huis. Ik kom op plekken waar ik anders het bestaan niet van zou weten en ben blij met alle glimlachen en dankbare blikken van mensen die we kunnen helpen!

Kristel van der Gronden (1977)

Hai! Mijn naam is Kristel van der Gronden, 45 jaar. Samen met mijn vriend Jack, onze twee kinderen Isa-Beau (8) en Ties (6) en onze Berner sennenhond Roef ‘de Boef’ genieten wij van het leven in Bergen.

Ik ben iemand die graag leert door het leven te ervaren. Door naar het buitenland te gaan, door mijn eigen bedrijven op te zetten en door nieuwe dingen te proberen.

Naast eigenaar van MindBuro, een organisatie dat werkgevers ondersteuning biedt in het welzijn én in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers 1-op-1 offline coaching, vind ik het ook heel erg leuk om zelf als (leiderschap)coach mensen hun weg te vinden en hen vanuit hun kracht te laten leven.

De Ladies’ Circle betekent voor mij vriendschap in verbinding. Verbinding en vriendschap met de mooie dames in de Circle, maar ook verbinding met de mensen in onze omgeving die het zo hard nodig hebben, mensen of situaties waar ik vaak niet voldoende bij stil sta in het dagelijks leven. Dus een echte verrijking!

Priscilla (Bouwjaar: 1984)

Werkzaam als Jeugd en Gezinscoach. Daarnaast werk ik als trouwambtenaar (De Trouwvinoloog) en als beëdigd BABS voor de prachtstad Alkmaar en de vier gemeentes van de BUCH.

Vrouw van Jonathan en moeder van Owen, Aiden, Emily en bonuszoon Tinsae.

 Gepassioneerd ben ik over wijn en alles wat daarmee te maken heeft. Smaken ontdekken, wijnboeren ontmoeten, wijn proeven ik word er blij van. Dat in combinatie met eten en ik ben gelukkig. Zo nu en dan waag ik ook nog een sportieve poging en probeer ik een balletje te slaan met tennis.

 Vanaf 2017 ben ik lid van de Ladies Circle. Het heeft mij een kleurrijk pallet van inspirerende vrouwen gebracht, die ik anders nooit had ontmoet. Samen kleuren we onze omgeving een beetje mooier door ons in te zetten voor goede doelen in de regie en ook landelijk. Ik ben blij hier deel uit van te maken.

Dominique Nolet (1991)

Hi! Dominique Nolet (1991), advocaat Vastgoedrecht en Hippisch recht, verloofd met Mats en troste moeder van Matthew.

Ik vind het heerlijk om tijd met mijn gezin door te brengen, paard te rijden, te gaan te skeeleren, shoppen en te borrelen met vrienden!

De Ladies Circle is voor mij een vriendinnenclub geworden waar we ons tegelijkertijd inzetten voor mooie goede doelen. De doelen zijn zowel landelijk als regionaal. Zo staan we de ene keer een stal te schilderen op een kinderboerderij en de andere keer staan we in een supermarkt om producten in te zamelen voor de voedselbank. De voorbereiding van de projecten is uiteraard onder het genot van een hapje en drankje met een hoop gezelligheid!

Paula Leeuwenkamp (1982)

Ik ben getrouwd met Jorn, wij wonen samen aan de rand van het centrum van Alkmaar. We hebben twee katten, James en Penny, of nou ja, zij dogen ons in het huis.

Ik werk bij Vattenfall InCharge, daar ben ik manager Sales en Marketing Services.

In mijn vrije tijd hou ik van: lezen, podcasts luisteren, series kijken, winkelen, (uit)eten, wijntjes drinken met mijn lief en leuke mensen, hardlopen en wandelen. Ik ben graag buiten, maar kan ook echt een huismus zijn. In de lente en zomer ben ik veel in ons tuintje te vinden, en probeer ik een klein moestuintje te onderhouden.

De Ladies Circle geeft mij de kans om terug te geven aan de maatschappij, en tegelijk vriendschappen op te bouwen. Ik ben enthousiast over de impact die wij maken als groep op onze directe omgeving met onze acties en inzet.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Alkmaar of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc06alkmaar@gmail.com

    Foto's